this is millow empire's



ASsalamuaLAikum... TErIMa KAsih kerana SuDI sTalk blog aKu yg hAngat² tahi raMa² tiut iNi... Aku taKdE dIARI sEBaB semEmangnYA Aku mALAS nAK mENUliS... Sooo, bLOg NI laH pENGgaNTINYA.. *macAm LA Aku nI RaJiN NAk MenAIp kan...

Wednesday, July 21, 2010

ayam goreng + kicap

haaa.. ku nak cite, smlm g pasa tani, tatau nak beli ape, aku beli la ayam goreng 2 ketul, pastu blk.. aku msk la nasi..(pd hal x pk nak mkn nasi pun, diet la konon)..pas msk nasi, aku p la solat asar.. lwt da tu, 6.30 camtu.. pastu aku bkire2 nak msk kicap telo...(tp mls..hahaha).. aku wat keputusan nak mkn nasik + ayam goreng + kicap tamin...(aku x suke kicap cap kipas udang tu).. aku mkn la..erk...(masin tol)..baru aku prasan, da lame aku x mkn camtu (nasi kosong wif kicap tanpa kuah)..dulu kecik2 slalu la..masin punye pasal, aku mkn la jgk, t membazir, saat tu tringat kata2 mak gn abah, org miskin, ape benda pun they all mkn..x cerewet cam akak(aku la tu..)..bile pk blk,aku sndri x sgup mkn kicap gn nasi.. cian org yg kurang mampu an.. sdkt sbyk, aku sedar la diri..huh

2 comments:

ryan said...

alhamdulillah...sedar gak kte kn...gtu la khidupan ibu bapa kte dahulu...xknl penat lelah tuk mmberi n mencari sesuap nasi tuk membesarkan kita...

nur millow ♥ said...

eceehhhhhhhh... betoi ke ni... haaaa...da keje tu jgn x hulur mak abah lak au..weeee (ngader2)